Elkészítés: A piskótához az egész tojásokat felverem a cukorral. Közben összekeverem a lisztet, a sütőport és a darált diót. Ezt óvatosan beleforgatom a felvert cukros tojásba, majd kikent, lisztezett 26 cm átmérőjű tortaformában tűpróbáig sütöm. (Kb. 5 percig 200 fokon, majd még 15 percig 150 fokon szoktam sütni. Ha nagyon pirul a teteje, akkor letakarom egy darab papírtörlővel.)
Még egy piskótát sütök ugyanígy.
Míg a piskóta sül, elkészítem a krémet. Egy lábosba belemérem a cukrot, majd 3 dl tejjel felforralom. A maradék 3 dl tejben csomómentesre elkeverem a tojások sárgáját, a lisztet és a kakaóport. Ezt beleöntöm a forrásban lévő cukros tejbe, és sűrű krémmé főzöm. Miután a krém kihűlt, robotgéppel belekeverem a margarint is.
Hűlés után a piskótákat félbevágom, a rétegeket megkenem a krémmel. A torta oldalára és a díszítéshez is hagyjunk krémet!
A torta oldalát krémmel vonom be, majd darált dióval is megszórom. A tetejére megolvasztom az ét- és a fehér csokit az étolajjal együtt. Legegyszerűbb, ha a mikróban közepes fokozaton 1-2 percig melegítjük. Közben figyeljük a csokit, nehogy odaégjen! Az étcsokit rásimítom a torta tetejére, majd a fehér csokit vékony csíkokban rácsorgatom. Egy fogpiszkáló segítségével mintát húzok bele.
Habzsák segítségével krémrózsákat nyomok a torta szélére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.