Elkészítés: A tésztához az élesztőt kevés langyos tejjel és pici cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsorjuk, hozzáadjuk a jól felvert tojásokat, az élesztőt, a porcukrot, a sót, a tejet, és jól eldogozzuk. Két órán át deszkán letakarva pihentetjük.
A diótöltelékhez 3 dl vízből a cukorral szirupot készítünk. Belekeverjük a diót, a mazsolát és a citromhéjat.
A máktöltelékhez a tejet felforraljuk, hozzáadjuk a mákot, a cukrot és a vaníliás cukrot.
A tésztából 2 nagyobb vagy 4 kisebb cipót formálunk belőle. A cipókat téglalap alakúra nyújtjuk. 1/2 cm vastagságúra. Rákenjük a tölkeléket, majd összecsavarjuk. Tetejét egész tojással megkenjük. Sütőbe helyezés előtt az oldalát hegyes villával gyengéden megszurkáljuk, hogy ne repedjen fel. Forró sütőbe tesszük, és megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.