Elkészítés: A kiflit karikázzuk fel. Egy sütőformát kenjünk ki vastagon vajjal. A darált diót keverjük össze ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, az őrölt fahéjjal és a mazsolával.
A tejet és a tejszínt keverjük össze, langyosítsuk meg. A kiflikarikák felét áztassuk bele egy pár pillanatra, majd rakjuk ki vele a sütőforma alját úgy, hogy lehetőleg fedjék egymást. Kanalazzuk a kiflire a sárgabaracklekvárt, és kicsit kenjük el, majd szórjuk meg a diós-keverékkel. A maradék kiflikarikákat szintén áztassuk bele a langyos tejbe, majd fedjük be vele a diós réteget.
A tojások sárgáját keverjük habosra 1 evőkanál cukorral, majd keverjük össze a maradék tejszínes tejjel, öntsük rá a kiflire, és hagyjuk pár percig állni, hogy teljesen magába szívja.
A tojások fehérjét verjük kemény habbá a kristálycukorral, majd felhasználásig tegyük be a hűtőbe.
A sütőformát helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten addig süssük, míg a tetején a kifli szép színt kap. Ekkor vegyük ki a sütőből, kanalazzuk rá a habbá vert tojásfehérjét. Tegyük vissza a sütőbe, mérsékeljük a hőfokot, és 15-20 perc alatt süssük, szárítsuk, míg a hab a tetején szép színt kap.
Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd ízlés szerint felvágva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.