Elkészítés: A tésztához a cukorral édesített langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elmorzsoljuk a sót és a rámát. A felfutott élesztőbe belekeverjük a tojássárgákat és az édesítőt vagy cukrot, majd a tésztához való anyagokból puha rétesztétát gyúrunk, jól kidolgozzuk, 3/4 órát langyos helyen pihentetjük.
A töltelékhez a margarint habosra keverjük a darált dióval és a cukorral.
Egy 25x40 cm-es tepsit kikenünk fagyos zsiradékkal.
A tésztát lisztezett felületen 30x60 cm-es téglalapra nyújtjuk, megkenjük a diós krémmel, rászitáljuk a kakaóport, feltekerjük, majd 4 cm-es karikákat vágunk, melyeket lapjukra helyezve belerakunk a tepsibe (3x15). Tetejét megkenjük a kurkumával és vaníliás cukorral felvert tojásfehérjével, mindegyikre teszünk 1-1 fél dióbelet, ismét megkenjük, és 20 percig pihentetjük.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 20 percig sütjük, amikor szép piros, egyenletesen ráöntjük az ízesített langyos tejet, és csökkentett hőmérséklet mellett még 5-10 percig sütőben tartjuk.
Kivétel után langyosan tányérra rakjuk, mert hajlamos beleragadni a tepsibe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.