Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Diós kalács cukorbetegeknek recept
recept
Bonyolult
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTejDiófélék

Diós kalács cukorbetegeknek

90 perc
6 adag
Átlagos
2022. 04. 27.

Elkészítés

  1. A diós kalács elkészítéséhez élesztőt futtassuk fel pár perc alatt kb. 1,5 dl cukros, langyos tejben. A kétféle lisztet, a sikért, az eritritet és a sót keverjük össze. A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. A keverőtálba öntsük bele a felfuttatott élesztőt, adjuk hozzá a maradék langyos tejet, majd szitáljuk hozzá a lisztes keveréket. Ezután kezdjük el a robotgép dagasztókarjával megdagasztani a tésztát, majd pár perc után csorgassuk hozzá a felolvasztott vajat, és addig dagasszuk, míg egy teljesen sima tésztát kapunk. (Én még kézzel is átdagasztom.)
  2. A kelesztőtálat lisztezzük ki, helyezzük bele a megdagasztott tésztát, majd langyos helyen 1 óra alatt kelesszük a duplájára.
  3. A töltelék elkészítéséhez a darált dióhoz adjuk hozzá az eritritet, a vaníliaaromát, az őrölt fahéjat, a reszelt citromhéjat, és keverjünk hozzá annyi tejet hogy egy kenhető, de nem túl lágy masszát kapjunk.
  4. Amikor a tészta megkelt, borítsuk ki lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki kb. 1-1,5 cm vastag, téglalap alakúra. A kinyújtott tésztára ezután egyenletesen kenjük rá a diós tölteléket, majd tekerjük fel.
  5. A formát béleljük ki sütőpapírral, majd helyezzük bele a kalácsot (ízlés szerint zsírozhatjuk és lisztezhetjük is a formát). Ezután takarjuk le egy konyharuhával, és szintén langyos helyen 30 perc alatt kelesszük újra.
  6. Az újrakelesztett tésztát ezután kenjük le a tojássárgával. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékletű sütőben kb. 30 perc alatt süssük szép aranybarnára. (Én légkeverésnél 170 fokon 30 percig sütöttem.) A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
Megjegyzés
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a kalácsot, majd úgy kínáljuk. A tésztája annak ellenére hogy teljes kiőrlésű liszttel készült könnyű, és foszlós.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Diós kalács
Recept
Mester

Diós kalács

120 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Hasonló receptek

Diós kalács recept
Recept
Mester

Diós kalács

120 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.