Elkészítés: A túrót burgonyanyomón áttörjük. A lisztet, a sütőport, az étkezési keményítőt összekeverjük.
A tojást kettéválasztjuk. A sárgákat 2 evőkanál langyos vízzel és 1 evőkanál kristálycukorral nagyon habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a túrót, a rumot, a reszelt citromhéjat, a darált diót, a búzadarát, a lisztes keveréket, és összekeverjük. A tojásfehérjékből csipet sóval és a maradék cukorral kemény habot verünk. Lazán beleforgatjuk a masszába.
A vajat nagy serpenyőben felforrósítjuk, beleöntjük a massza felét, szétfolyatjuk, mint egy vastag palacsintát, közepes tűzön kb. 5-6 percig sütjük, majd megfordítjuk, és további 2-3 perc alatt szép barnásra sütjük. Két villa segítségével szétszaggatjuk a tésztát, és kivajazott tűzálló tálba borítjuk.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) bekapcsoljuk, és melegen tartjuk benne a tésztát. Megsütjük a maradék masszát is, és a sütőben az egész császármorzsát még 15 percig sütjük.
Előmelegített tányérokon porcukorral meghintve, különböző kompótokkal tálaljuk. Legfinomabb körtekompóttal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.