A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá. A sárgájákat egyenként, óvatosan dolgozzuk bele, végül a darált dióval összeszitált lisztet és morzsát is forgassuk bele.
A masszát simítsuk vajjal kikent, liszttel behintett kapcsos tortaformába, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük meg. Amikor elkészült, a formából emeljük ki, és egy rácson hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejet a liszttel és a cukorral keverjük össze, és lassú tűzön főzzük sűrűre. Ekkor szórjuk bele a mákot, és ezzel még egy percig kevergetve főzzük, majd húzzuk le a tűzről. Ízesítsük a vaníliás cukorral és a citromhéjjal, és kevergetve hűtsük ki.
Amikor a mákos massza már egészen hideg, a vajat keverjük habosra, és a főzött krémet apránként dolgozzuk bele. Az ananászt csepegtessük le, vágjuk vékony körcikkekre, a leeső darabokat aprítsuk fel, és keverjük a mákkrémbe.
A kihűlt tortát lapjában vágjuk három részre, az ananászos mákkrémmel töltsük meg, és kívülről is vonjuk be. A tetejét az ananászszeletekkel díszítve, cikkekre vágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.