Elkészítés: 1. A krumplit megpucolom és felteszem főni.
A ragu:
2. A vöröshagymákat és a fokhagymát apróra vágom.
3. Az olíva olajon üvegesre párolom a vöröshagymát.
4. Hozzáadom a fokhagymát, majd a darált húst is.
5. Addig párolom a húst, amíg eltűnnek a nyers részek, kicsit meg is pirulhat néhol. Közben megsózom, borsozom, egy csipet szerecsendiót, kb. 4-5 babérlevelet, és akár 1 evőkanál fahéjat is teszek bele.
6. Hozzáöntöm a paradicsompürét és a darabos paradicsom konzervet (vagy friss paradicsomot).
7. Összekeverem, megkóstolom, még fűszerezem, ha kell.
A tejszínes (besamell-szerű) mártás:
8. A margarint közepes lángon megolvasztom.
9. A lisztet apránként hozzáadom, közben folyamatosan keverve, nehogy összecsomósodjon vagy megégjen.
10. Hozzáadom a tejszínt, simára keverem.
11. Fokozatosan hozzákeverem a tejet.
12. Őrölt szerecsendiót és fehérborecetet adok hozzá.
13. Kis lángon még kb. 5 percig főzöm, közben néha megkeverve.
Végül:
14. A raguból kiveszem a babérleveleket.
15. Egy nagy jénaiban lerétegzem, a szeletelt főtt krumplit és a többit, legalulra krumpli, fölé ragu, rá besamell, arra feta (felkockázva) kerül, és így tovább, legfölül krumplirétegen már nincs hús, csak besamell és feta.
16. 180-190 fokon kb. 40 percig sütöm, először lefedve, a végén kb. 10 percig fedő nélkül, hogy a teteje kicsit megpiruljon.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.