Elkészítés: 1. A krumplit megpucolom és felteszem főni.
A ragu:
2. A vöröshagymákat és a fokhagymát apróra vágom.
3. Az olíva olajon üvegesre párolom a vöröshagymát.
4. Hozzáadom a fokhagymát, majd a darált húst is.
5. Addig párolom a húst, amíg eltűnnek a nyers részek, kicsit meg is pirulhat néhol. Közben megsózom, borsozom, egy csipet szerecsendiót, kb. 4-5 babérlevelet, és akár 1 evőkanál fahéjat is teszek bele.
6. Hozzáöntöm a paradicsompürét és a darabos paradicsom konzervet (vagy friss paradicsomot).
7. Összekeverem, megkóstolom, még fűszerezem, ha kell.
A tejszínes (besamell-szerű) mártás:
8. A margarint közepes lángon megolvasztom.
9. A lisztet apránként hozzáadom, közben folyamatosan keverve, nehogy összecsomósodjon vagy megégjen.
10. Hozzáadom a tejszínt, simára keverem.
11. Fokozatosan hozzákeverem a tejet.
12. Őrölt szerecsendiót és fehérborecetet adok hozzá.
13. Kis lángon még kb. 5 percig főzöm, közben néha megkeverve.
Végül:
14. A raguból kiveszem a babérleveleket.
15. Egy nagy jénaiban lerétegzem, a szeletelt főtt krumplit és a többit, legalulra krumpli, fölé ragu, rá besamell, arra feta (felkockázva) kerül, és így tovább, legfölül krumplirétegen már nincs hús, csak besamell és feta.
16. 180-190 fokon kb. 40 percig sütöm, először lefedve, a végén kb. 10 percig fedő nélkül, hogy a teteje kicsit megpiruljon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.