Elkészítés: A céklákat megfőzőm, majd hideg vízzel lehűtöm. Kézzel lehámozom a héját, lepucolom a maradékokat, és 3-4 mm vastag szeletekre vágom.
A befőttes üvegeket kiforrázom, majd mindegyik üveget teleteszem a cékladarabokkal. Mindegyik üvegbe szórok 1 kiskanál sót, 1 kiskanál római köményt és 2-3 szeletke megpucolt gyömbért, körömnyi babérlevelet és 1 evőkanál cukrot. Minden üvegbe (750 ml-es) 1 dl 10 % ecetet töltök.
Egy lábasban forrni teszem a tiszta vizet, amikor felforrt, óvatosan az üvegeket teletöltöm. Szalicillal meghintem és lezárom. Másnap már fogyasztható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.