Elkészítés: A bundás csirkéhez a megmosott csirkemelleket csíkokra vagy kockákra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Beleforgatjuk a keményítőbe, utána a tojásba, tálcára helyezzük egyenként, majd serpenyőben megsütjük, hogy kicsit megbarnuljon a bunda, figyelve arra, hogy ne süljenek össze. Ha kész, tepsibe szórjuk.
Az édes-savanyú szószhoz valókat jól összekeverjük, és ráöntjük a bundázott csirkére, átforgatjuk, hogy mindenhol érje. 1 órára sütőbe helyezzük 180 °C-on, negyed óránként megkeverve, hogy egyenletesen borítsa a szósz.
Amíg a csirkemell a sütőben van, elkészítjük a sült rizst. A feldarabolt hagymát és a fagyasztott zöldségkeveréket közepes lángon olajon megpirítjuk egy serpenyőben. Amikor megpuhult, ráöntjük a rizst, a szójaszószt és a fokhagymát, kicsit hagyjuk együtt pirulni, majd a serpenyő egyik felébe toljuk. A másik felében megsütjük a felvert tojásokat, majd az egészet összekeverjük, és még pirítjuk egy kicsit, de vigyázzunk, hogy ne égjen le.
Az elkészült bundázott csirkemelleket kivesszük a sütőből, utoljára jól átforgatjuk, és egy tálba kanalazzuk. A kész sült rizst is egy tálba öntjük, és készen is vagyunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.