A megtisztított, megmosott gyümölcsöket jól összetörjük és hagyjuk lecsepegni, majd apróbb lyukú szűrőn átpaszírozzuk. A szűretlen gyümölcslét felhasználásig hideg helyen tároljuk.
A vajból és lisztből világos rántást készítünk, apránként felöntjük a vízzel, folyamatosan simára keverjük, majd hozzáadjuk a gyümölcslét, sózzuk, ízesítjük a cukorral és szegfűszeggel. Felforraljuk, hozzáadjuk a gyümölcsszemeket. A tűzhelyet elzárva hagyjuk 1-2 percig a szemeket puhulni. Amennyiben szükséges a főzőtejszínnel elkevert tojássárgájával tovább sűríthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.