A tésztához a 8 dkg túrót kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejjel és az olajjal. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és robotgép gyúrópálcájával adagonként a túrós masszába dolgozzuk. Folpakba csomagolva pihentetjük a hűtőben 30 percig.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben a tésztát kerek lappá nyújtjuk, és kibélelünk vele egy 26-28 cm átmérőjű, kikent piteformát. Az alján villával megszurkálva elősütjük 12-15 perc alatt, majd hűlni hagyjuk.
Közben a töltelékhez az egrest megtisztítjuk, megmossuk és leszárítjuk. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral. A túrót a hosszában felhasított vaníliarúdból kikapart velővel, valamint a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével ízesítjük, majd simára dolgozzuk a keményítővel és a cukros tojássárgájával.
A túrós masszát a lehűlt tésztalapra simítjuk, és elosztjuk rajta az egrest. Végül a pitét változatlan hőfokon készre sütjük kb. 20 perc alatt. Tetszés szerint porcukorral meghintve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.