Klasszikus kuglóf
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell
Tojásos nokedli fejes salátával
Dubarry-csirkemell
Zsemlegombóc
Epres blondie
Dödölle - az eredeti recept
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Vadas marha
Mákos guba
Egzotikus marharagu recept
recept
Mester

Egzotikus marharagu

120 perc
0 adag
Megfizethető
2013. 12. 07.

Elkészítés

Elkészítés: A húst vágjuk 2-3 centis kockákra. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apró kockára. A mogyoróhagymát hámozzuk meg, hagyjuk egyben.

Egy serpenyőben vagy wokban melegítsünk fel 3 kanál olajat, majd süssük meg benne a hagymát, a fokhagymát és a mogyoróhagymát.

Amikor a hagyma kissé megbarnult, vegyük le a lángról. A mogyoróhagymát szedjük ki, és tegyük félre. A maradékot merjük egy tálba.

A serpenyőben ismét hevítsünk fel 3 kanál olajat, és nagy lángon pirítsuk meg benne a húst, egyszerre annyit, hogy egy rétegben elférjen.

Ha minden húst megsütöttünk, adjuk hozzá a pirított hagymát, öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a fahéjat és a többi fűszert, a citromhéjat kivéve. Alacsony lángon pároljuk kb. 1 órát. Kevéssel azelőtt, hogy a marhahús megpuhult, adjuk hozzá a mogyoróhagymát és a citromhéjat. Akkor kész, amikor a lé besűrűsödött és a hús is puha.

Párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés
A receptet Márton László küldte. Köszönjük! Fotó: AS

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.