Tojásos nokedli fejes salátával
Epres blondie
Tárkonyos csirkeraguleves
Csupacsokis brownie
Dödölle - az eredeti recept
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen
Babgulyás
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Dubarry-csirkemell
Mákos guba
Farsangi szalagos fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus grízgaluska leves
Vadas marha
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Eperkrémes macaron recept
recept
Mester

Eperkrémes macaron

120 perc
12 adag
Költséges
2019. 05. 04.

Elkészítés

  1. A mandulalisztet és a porcukrot átszitáljuk. A mandulalisztet, a porcukrot, az 5,5 dkg tojásfehérjét és a sárga festéket összekeverjük, félretesszük.
  2. A kristálycukrot és a vizet 118 fokig felforraljuk (maghőmérő segítségével). A maradék 5,5 dkg tojásfehérjét habosítjuk, majd lassú keverés mellett vékony sugárban hozzácsurgatjuk a forró cukorszirupot. Tovább habosítjuk (ne túl kemény habbá), amíg ki nem hűl.
  3. A tojáshab 1/4 részét elkeverjük a mandulás masszával, majd a többi habot is óvatosan hozzákeverjük. Folyós masszát fogunk kapni.
  4. A nyomozsákot kivágjuk a megfelelő méretre, megtöltjük a masszával, és szilikonos sütőpapírra kinyomjuk a köröket. (Figyeljünk arra, hogy kevesebbet nyomjunk, mint amekkora kört szeretnénk, mert a massza szétterül.)
  5. Ezután 45 percet pihentessük a köröket, hogy megbőrösödjenek. (Ez azt jelenti, hogy ha hozzáérintjük óvatosan az újjunkat, nem rakad hozzá a krém.) 155 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 8 percig sütjük őket.
  6. Az epres krémhez megolvasztjuk a fehércsokit, majd összekeverjük a megfőzött, botmixerrel pépesített és leszűrt eperrel. A krémmel összetapasztjuk a köröket.

NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>>

CSOKOLÁDÉKOSÁRKA MEGGYES TEJSZÍNKRÉMMEL>>>

BARACKOS-KÓKUSZOS POHÁRDESSZERT (TRIFLE)>>>

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Hasonló receptek

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is) recept
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

1 órája

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.