A tojást a cukrokkal, a sóval és a vajjal habosra keverjük. Belekeverjük a kakaóport is, kevés citromhéjat reszelünk hozzá, és a tejet is belekerverjük.
A lisztet tálbaszitáljuk, elkeverjük benne a sütőport, majd adagonként a tojásos masszához keverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk, rászórjuk az aprított csokit. A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A megsült piskótát tiszta sütőpapírra borítjuk. A sütéshez használt papírt lehúzzuk róla. A tiszta sütőpapírral együtt visszatehetjük a tepsibe, amíg kihűl.
A krémhez a tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, majd sűrű pudingot főzünk belőle. Kihűtjük. Citromlével és az eperlekvár felével ízesítjük.
2,5 dl tejszínt a cukorral és a zselatin fixszel kemény habbá verünk. A kihűlt pudingba finoman beleforgatjuk.
A piskótatésztát megkenjük vékonyan a maradék lekvárral, majd a pudingkrémet is elsimítjuk rajta, végül a 2 evőkanál cukorral és a habfixálóval habbá vert tejszínt is rásimítjuk az epres süti tetejére.
A hűtőben dermesztjük 1-2 órát, majd kockákra vágjuk, eperszemekkel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.