Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjéből kemény habot verünk, beleszórjuk a porcukrot meg a vaníliás cukrot, és újra kemény habbá verjük. A hab nagyon kemény legyen. Hozzáadjuk a tojássárgáját, végül belekeverjük a megreszelt citromhéjat, a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát kikent, liszttel kihintett tortaformába öntjük, és
előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön sütjük. A kihűlt tortát 2 lapra vágjuk és megtöltjük eper- vagy málnakrémmel.
A krémhez a tejben elkeverjük a keményítőlisztet, a tojássárgáját és a vaníliás cukrot, és gőz fölött folytonos keverés közben sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és összevegyítjük a már kihűlt péppel. Végül belekeverjük az epret vagy málnát. Tetszés szerint díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.