A megtisztított burgonyát kockákra vágjuk és egy lábasba tesszük, majd bő, sós vízben megfőzzük. Burgonyanyomóval összetörjük, pépesítjük, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a burgonyába beleütjük a tojást, beleszórjuk a lisztet, sózzuk, majd összegyúrjuk.
A tésztát kb. 3 mm-re kinyújtjuk, kockákra vágjuk és a tészták közepébe teszünk egy-egy epret. Összecsípjük a négy sarkát, gombócokat formázunk belőle. Sós és forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat. A zsemlemorzsát közben világosbarnára pirítjuk az olajon.
Addig főzzük a gombócokat, amíg feljönnek a víz tetejére, akkor azonnal kiszedjük és megforgatjuk őket a pirított zsemlemorzsába. A gombócok mellé elkészítjük az eperöntetet.
Az epreket megmossuk, levágjuk a végét, szárazra töröljük. Egy kis lábasba tesszük őket, rászórjuk a barna cukrot, ráöntjük a balzsamecetet és felforraljuk. Ha felforrt, akkor átpasszírozzuk, és kész is az eperöntet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.