Az epret megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A mangót meghámozzuk és valamivel kisebb darabkákra felvágjuk.
A cukrot felolvasztjuk és megkaramellizáljuk. Ha a cukor elkészült, a lime levét és héját, valamint az epret is hozzáadjuk. 2 percig főzzük. A mangót is beletesszük és 10-15 percig lassú tűzön összefőzzük. Amikor lehűlt az edényt, hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A vajat és a tejet felmelegítjük - épp csak melegítjük, nem forraljuk fel. A lisztet, a porcukrot és a kakaóport összekeverjük egy edényben. Erre ráöntjük a vajas keveréket és összedolgozzuk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A kész masszából nagyobb halmokat teszünk a sütőpapírra, kicsit elterítjük egy kanál segítségével. Betesszük a forró sütőbe 8-12 percre. Amint elkészült, hideg helyre tesszük.
A tejszínt kemény habbá verjük. A pisztáciát felaprítjuk. Egy szép tálkába kanalazunk az epres keverékből. A tejszínhabbal dekoráljuk, megszórjuk pisztáciával. Végül egy csokis csipkét is ráhelyezünk.
Nézd meg videón, hogyan készül az epres mangós chutney
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.