Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrom, és fél órára hűtőbe teszem, míg a krémeket elkészítem.
Az epres krémhez az eperszemeket botmixerrel pürésítem, hozzáadom a joghurt felét, 4 dkg cukrot és 1 csomag zselatinfixet, összekeverem.
A mákos-mentás krémhez a mákot és a mentaleveleket ledarálom. Az 1 dl tejet felforralom, ráöntöm a keverékre, belereszelem a citrom héját, hozzáadom a vaníliás cukrot és 2 dkg cukrot. Ha kihűlt, mehet be a joghurt másik fele és a zselatin fix.
Az összes tejszínt 1 csomag zselatinfixszel és a maradék cukorral (2 dkg) kemény habbá verem.
Így lett egy rózsaszín, egy fehér és egy zöld krémem.
Kapcsos tortaformába nyomkodom a tésztát, pereme is legyen,majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25 percig sütöm. Hagyom kihűlni. Megkenem 1 kanál lekvárral.
Ha kihűlt, a zöld krémet alulra öntöm, rákanalazom a fehéret, majd befedem az epres krémmel.
Mentalevelekkel díszítem, és több órás dermedés után szeletelem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.