Elkészítés: A tésztához 4 tojás sárgáját a cukorral és a vajjal habosra keverünk, majd hozzáadjuk a keményítőt, a vizet, a citromlét, a sütőport és a lisztet. Kivajazott, lisztezett formába tesszük. 170 fokos, előmelegített sütőben sütjük 30-35 percig.
Ha megsült és kihűlt, átesszük egy tálcára, tortakarimát illesztünk köré, és így fogjuk a krémet belesimítani.
A krémhez a pudingport elkeverjük csomómentesre a 2 dl tejjel, majd lassú tűzön addig kevergetjük, amíg elkezd sűrűsödni, majd lehúzzuk a tűzről, és azonnal hozzáadjuk a cukrot és a túrót, majd a vaníliás cukrokat, végül a citrom reszelt héját. Ezt simítjuk a tortalapra, majd hagyjuk lehűlni, és a hűtőben még 1 órát dermesztjük.
Ezután félbevágott, fagyott eperszemekkel díszítjük, majd elkészítjük a gyümölcskocsonyát. 2 evőkanál cukorral kikevert 2 csomag színtelen tortazseléporhoz adunk apránként 4 dl vizet, majd lassú tűzön sűrűsödésig kavarjuk, és a tortát egyenletesen leöntjük. Ha előző nap az epret megtisztítjuk, félbevágjuk és papírtányérra terítve egyesével a szemeket (így nem ragad össze) fagyasztjuk, akkor a zselé azonnal megdermed, és hamar kihűl. Díszítjük, és fogyasztás előtt hűtjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.