Elkészítés: A húst hártyázzuk le, majd a rostjaira merőlegesen vágjuk 4 szeletre. Egy jó erős nejlon zacskóba tegyük a szeleteket, ezután öntsünk rá olajat, hogy befedje bőségesen, kössük be a zacskó száját, hogy a levegő kiszoruljon a zacskóból. Helyezzük a zacskót a hűtő aljára, és kétnaponta enyhén rázogassuk meg, így mozgatva meg a húsokat. Ízlés szerint 2-3 hétig érleljük a pácban, így lesz igazán finom puha.
A csicsókát körömkefével alaposan mossuk meg, héjában fűzzük meg egy csipet sóval. Hámozzuk meg a céklát és a hagymát, tisztítsuk meg a káposztát, és reszeljük le uborkareszelőn.
A 2 evőkanál étolajat melegítsük fel egy serpenyőben, ebben pattogtassuk ki a köményt, majd karamellizáljuk a nádcukrot, és ebben dinszteljük meg azokat. Ha jól megdinszteltük, öntsünk alá vörösbort és 1 evőanál vörösborecetet, és annyi vizet, amennyi szükséges.
Vastagfalú serpenyőben forrósítjuk fel 2 evőkanál étolajat majdnem füstölésig, ekkor helyezzük bele a hússzeleteket, ezeket nyomassuk le egy másik edénnyel, hogy egyenletesen süljenek. Most jön a legfontosabb kérdés: mennyi ideig süssük. Ez függ a szelet vastagságától és főképp attól, mennyire szeretjük átsülve. Általában kb. 5-5 perc elég, hogy közepesen megsüljön.
Friss rozskenyérrel, a krémsajtokkal, a zöldségekkel és testes vörösborral kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.