Elkészítés: A tésztához a liszteket összekeverjük az élesztőporral és a cukorral. A tejet, a vizet és a vajat összemelegítjük (nem forraljuk fel!), majd kicsit hűlni hagyjuk.
A lisztes keverékhez hozzáadjuk a (már nem túl forró) folyadékot, a vaníliát és a tojásokat. A dagasztókarral rugalmas, fényes, edény falától elváló textúráig dagasztjuk a tésztát, aztán hagyjuk duplájára kelni.
Amíg kel a tészta, a cukrot összekeverjük a fahéjjal és a szerecsendióval. A vajat barnulásig hevítjük.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, megkenjük a vajjal, és megszórjuk az összes fahéjas cukorral (úgy fog tűnni, hogy sok lesz az már, de azért szórjuk csak rá az összeset.) Az így előkészített tésztát 8 cm szélességű csíkokra vágjuk, a csíkokat szépen egymásra rakjuk, és a tornyot felszeleteljük téglalapokra. Az így kialakult oszlopokat szorosan egymás mellé berakjuk egy 14x24-es kivajazott, kilisztezett kenyérsütő-formába, és előmelegtett sütőben megsütjük.
Evés előtt 20 perc pihenés jót tesz neki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.