Elkészítés: Langyos-cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót beleöntjük a dagasztótálba, a liszt közepében mélyedést készítünk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Ha túl kemény a tészta, nem kell megijedni, akkor még lehet beletenni langyos vizet többet is, de egyszerre mindig csak keveset!!! Addig dagasztjuk, amíg a tészta leválik az edény faláról és a kezünkről is. Langyos helyen kelesztjük! Én meg szoktam a keletlen tésztát formázni, és abba az edénybe teszem kelni, amelyikben sütni fogom. Tetejét tetszés szerint meg lehet vágni. Készülhet belőle kerek vagy hagyományos alakú kenyér is. Kb.200 fokos sütőben kell sütni 45-50 percig (persze ez függ a sütőtől is). Ha megsült, tiszta vízzel megkenjük a forró kenyeret.
Ha kong az alja és szép barna, akkor sült meg (ez a klasszikus próba, de én azért a tűpróbát sem szoktam kihagyni, biztos, ami biztos). Napokig friss marad! Szépen lehet szeletelni!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.