Elkészítés: 1. A pacalt többször átmossuk hideg vízben, majd hideg vízben feltesszük főni az egyik fej összekockázott hagymával és 1 babérlevéllel. Kb. 10 percig forraljuk, majd a vizet leöntjük róla, és hideg vízben ismét átmossuk, majd feltöltjük. Ezután ismét feltesszük főni, és kb. 10 percig forraljuk, majd leszűrjük az egészet.
2. Megtisztítjuk a hagymát és a fokhagymát, apróra vágjuk. Ezután a felforrósított zsíron megprirítjuk a hagymát (és a szalonnát), majd hozzáadjuk a leszűrt hagymás pacalt (és esetleg a csülköt), és kicsit megkapatjuk. Utána a tűzről lehúzva megszórjuk paprikával, majd jól átkeverjük, ezután felengedjük kb. 1 dl fehérborral.
3. Visszatesszük a tűzre, majd beleaprítjuk a paradicsomot, a fokhagymát és a zöldpaprikát. Ezután fűszerezzük sóval, majorannával, borssal, köménnyel. Kevés lével főzzük, az elfőtt folyadékot fehérborral pótolva, amíg a pacal meg nem puhul.
4. Az elkészült pacalt főtt burgonyával, vagy friss kenyérrel tálaljuk. :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.