Elkészítés: A krumplit héjában félig megfőzöm.
Közben a vöröshagymát, a fokhagymát, a medvehagyma szárát aprítom, a pórét és az újhagymát karikára vágom, a medvehagyma leveleket szeletelem. A sajtot kockára vágom.
Egy fazékban vajon megpirítom a hagymákat, beleteszem a kockára vágott krumplit, adok hozzá vizet, fűszerezem. Beleteszem a medvehagymát is, rövid ideig főzöm, öntök bele főzőtejszínt meg bort. A levest botmixerrel pépesítem, de úgy, hogy darabos részek is maradjanak, majd egyet rottyantok rajta.
Tálaláskor merek a tányérba a levesből, teszek bele kockára vágott sajtot, szeletelt medvehagymát, díszítem medvehagymavirággal, s locsolok rá tejszínt.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.