A pitetésztához a lisztet a sóval és a cukorral elvegyítjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott hideg vajat, és összemorzsoljuk, majd vízzel együtt simára gyúrjuk,majd fóliába csomagolva, kb. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.(Ha nincs időnk 2 órát pihentetni elég fél óra pihenő is.)
Kinyújtjuk kb. 2 miliméter vékonyra, és beleszaggatjuk a mini piteformáInkba. (10 cm átmérőjű formákból kb 6-7 db fog kijönni.) Ügyeljünk rá, hogy egy picit túllógjon a forma szélén, mert sütés közben előfordulhat, hogy összemegy a tészta, és akkor nem lesz szép formája. A legjobb ha nehezéket használunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. (Ez az idő sütőtől függően eltérő lehet, ha aranybarna, akkor jó) Ha szép aranybarnára sültek a kis kosárkáink, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
A fehércsokis kémhez a tejből, cukorból pudingot főzünk, majd amíg forró, beleaprítjuk a csokit és addig keverjük, amíg el nem olvad benne, majd lehűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és összeforgatjuk a kihűlt krémmel.
A szószhoz feltesszük főni a gyümölcsöket a cukorral. Amikor már forr, és elolvadt a cukor, belekeverjük a zselatint, majd ezt is lehűtjük.
A pitéinket megtöltjük a fehércsokis krémmel, kanalazunk rá a gyümölcsös szószunkból, és égetett cukorral díszítjük.
Megjegyzés
Ezúttal egy részben saját recepttel kedveskedek. A pite tésztája egy fantasztikus francia omlós tészta,ami pedig benne van az maga a mennyország. :) Jó sütést kívánok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.