Elkészítés: A fejtőbabot kifejtem, beáztatom, a zöldségeket megtisztítom, a répákat felkarikázom, a zellert felkockázom, másik tálban ezeket is beáztatom. A hagymát megpucolom, így teszek a fokhagymagerezdekkel is, a hagymát egyben hagyom, a fokhagymagerezdeket pépesítem. A petrezselyem és zeller zöldjét összekötözöm. Az oldalast csontja mellett feldarabolom, a kolbászt felkarikázom.
Egy méretes fazékba teszem a kifejtett, leöblített babot, az oldalast, a kolbászkarikákat a hagymával és a babérlevéllel. Felöntöm annyi vízzel, hogy alaposan ellepje, felteszem főni, közepes lángon. Gyengén sózom (figyelek rá, hogy a füstölt oldalas és kolbász önmagában is sós), borsozom, beleadom a pépesített fokhagymát és az összekötözött petrezselyem és zeller zöldet is. Így főzöm, míg az oldalas és a bab félpuhára fő.
Amikor a babot és a húsféléket félpuhának érzem, beleadom a zöldségféléket, megszórom ízlés szerint az őrölt tárkonnyal, ha igényli, öntök még hozzá kevés vizet.
Nekilátok a csipetke elkészítésének. Felverem egy tálban a tojást, gyengén sózom, összedolgozom annyi liszttel, amennyit felvesz, alaposan összedolgozom, az így kapott tésztából kézzel csipetkét formázok.
Amikor levesemben minden hozzávaló megfőtt, beleadom a csipetkét, addig forralom, míg a csipetke feljön a tetejére. Kiszedem belőle az összekötözött leveleket. Azon melegében tálalom, tejfölt és friss barna kenyeret kínálok mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.