Elkészítés: A tojásokat válasszuk szét, verjük keményre a tojásfehérjét a sóval. Keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral. Vegyítsük össze a lisztet a kakaóval. Óvatosan keverjük össze a
tojásfehérjét a tojássárgájával, valamint a lisztes kakaóval.
Kenjük a tésztát egyenletesen egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és előmelegített sütőben süssük kb. 12 percig.
Nedvesítsünk meg egy konyharuhát, szórjuk meg cukorral, majd borítsuk rá a süteményt, és húzzuk le róla a papírt. A ruha segítségével hosszában tekerjük fel. Hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a lecsöpögtetett meggyet a vaníliás cukorral. Verjük keményre a tejszínt a habfixálóval, majd adjuk hozzá a cseresznyepálinkát.
Hajtsuk szét a feltekert piskótát, kenjük meg a belsejét a tejszín 1/3-ával, majd osszuk el rajta a meggyet (néhány szem meggyet hagyjunk a tetejére díszítésnek). Tekerjük fel újra a piskótát, a tekercsre kenjük rá a maradék tejszínt. Néhány szem meggyet tegyünk
a tetejére hosszában egymás mellé. A keserű csokoládéból vágjunk vékony pengéjű késsel nagyon vékony szeleteket, így forgács alakot kapunk belőlük (ha vastagabb a csokoládé, szebb forgácsokat kapunk). Szórjuk meg vele bőven a tekercset.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.