Elkészítés: Egy kis négyszögletes sütőformát kibélelek sütőpapírral. A tésztához a tojást és a cukrot habosra keverem. Hozzáadom a lisztet, a sütőport, a kakaót. A tésztát belesimítom a formába. 180 fokon kb. 15 percig sütöm. Ha kihűlt, kiveszem a formábol és lehúzom a papírt. A tésztát félbevágom, hogy kettő kb. 15x10 cm-es lapot kapjak.
Az őzgerincformát kibélelem fóliával, vigyázok arra, hogy a fólia ne gyűrődjön meg.
A joghurtkrémhez beáztatom a zselatint 5 percre hideg vízbe. A meggylevet és a cukrot megmelegítem, hozzáadom a zselatint, melyet kevergetés során feloldok. Belekeverem a joghurtot. A fehérjét felverem a csipet sóval, és lassan hozzáadom a cukrot, tovább keverem. A fehérjét lassan hozzákeverem a joghurthoz.
A krém felét beleöntöm az őzgerincformába, és 20 percre mélyhűtőbe teszem.
A meggyzseléhez a zselatin beáztatom 5 percre hideg vízbe. A meggyet és a meggylét pürésítem, és a befőző cukorral felteszem főni. Ha felforrt, még kb. 4 percig kevergetés mellett főzöm. Hagyom kicsit kihűlni. Hozzáadom a zselatint, melyet kevergetés mellett feloldok. Hagyom tovább hűlni, majd kb. 1 cm vastagon rákenem a mélyhűtős joghurt masszára. Ismét mélyhűtőbe teszem 15 percre.
Utána rákenem a joghurtos krém másik felét, majd befedem a tésztával. A tésztára 3 evőkanál meggylevet csepegtetek. A tortát hűtőbe teszem több órára.
Tálaláskor a tortát egy tálcára fordítom és lehúzom a fóliát. Csokoládéreszelékkel díszitem.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.