Elkészítés: Egy kis négyszögletes sütőformát kibélelek sütőpapírral. A tésztához a tojást és a cukrot habosra keverem. Hozzáadom a lisztet, a sütőport, a kakaót. A tésztát belesimítom a formába. 180 fokon kb. 15 percig sütöm. Ha kihűlt, kiveszem a formábol és lehúzom a papírt. A tésztát félbevágom, hogy kettő kb. 15x10 cm-es lapot kapjak.
Az őzgerincformát kibélelem fóliával, vigyázok arra, hogy a fólia ne gyűrődjön meg.
A joghurtkrémhez beáztatom a zselatint 5 percre hideg vízbe. A meggylevet és a cukrot megmelegítem, hozzáadom a zselatint, melyet kevergetés során feloldok. Belekeverem a joghurtot. A fehérjét felverem a csipet sóval, és lassan hozzáadom a cukrot, tovább keverem. A fehérjét lassan hozzákeverem a joghurthoz.
A krém felét beleöntöm az őzgerincformába, és 20 percre mélyhűtőbe teszem.
A meggyzseléhez a zselatin beáztatom 5 percre hideg vízbe. A meggyet és a meggylét pürésítem, és a befőző cukorral felteszem főni. Ha felforrt, még kb. 4 percig kevergetés mellett főzöm. Hagyom kicsit kihűlni. Hozzáadom a zselatint, melyet kevergetés mellett feloldok. Hagyom tovább hűlni, majd kb. 1 cm vastagon rákenem a mélyhűtős joghurt masszára. Ismét mélyhűtőbe teszem 15 percre.
Utána rákenem a joghurtos krém másik felét, majd befedem a tésztával. A tésztára 3 evőkanál meggylevet csepegtetek. A tortát hűtőbe teszem több órára.
Tálaláskor a tortát egy tálcára fordítom és lehúzom a fóliát. Csokoládéreszelékkel díszitem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.