Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mákos guba  recept
Mákos guba
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Fekete-erdő torta VII. recept
recept
Rafinált

Fekete-erdő torta VII.

90 perc
0 adag
Költséges
3.3
2009. 11. 24.

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjébe teszünk 8 dkg cukrot, a sárgájába pedig 10 dkg cukrot. Elsőnek a fehérjét verjük fel kemény habbá, majd a habból egy keveset átteszünk a sárgájába, majd azt is kikeverjük. A cukros tojássárgát a fehérjehabhoz öntjük, majd beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, óvatosan összeforgatjuk. Beleöntjük a tortaformába, eligazítjuk, és a közepére mélyedést csinálunk (magyarul a szélén magasabban legyen a massza)

Előmelegített (150 fok) sütőbe tesszük, és kb. 40 percig sütjük, tűpróbáig. Amikor megsült, belisztezzük a piskótánk tetejét, az asztalt vagy nyújtódeszkát is belisztezzük, és ráfordítjuk a formánkat. Kicsit megnyomkodjuk, hogy ami esetleg még keletkezett dudor, azt is kikorrigáljuk. A tésztát a formában hagyjuk kihűlni. (Általában én az oldalára szoktam fordítani a formát, így hamarabb kihűl, és nem vizesedik be sehol a piskótám.)

A meggybefőttünket leszűrjük, a meggyből kiválogatunk 20 szép szemet, ezt félretesszük. Ezután elkészítjük a krémet: 1 tojást és 2 evőkanál lisztet csomómentesre keverjük benne. A meggylevét fogjuk felhasználni, de nem mindet, csak egy keveset. Lassan adagoljuk a folyadékot a tojásos liszthez, csomómentesre keverjük, majd egy kicsit több folyadékot öntünk bele, hogy állagra folyékony legyen, de azért ne túlságosan, kb. 1,5-2 dl meggylé kell ehhez. Vízgőz fölött állandó keverés mellett, főzzük sűrűre. Majd ha ez kész, akkor tegyük félre, és néha kevergessük meg, nehogy becsomósodjon, hagyjuk kihűlni.

4 dl tejszínt verjük félkemény habbá, majd a kihűlt krémünket tegyük hozzá, és így együtt verjük nagyon keményre. A lecsöpögtetett meggyet (nem a kiválogatott 20 szemet) apró darabokra vágjuk, és keverjük a krémhez.

Verjük fel a másik 4 dl tejszínt is kemény habbá. Vegyünk ki belőle kb. 3 evőkanál habot, keverjük el 2 dkg kakaóporral.

Így elkészült a három ízű töltelékünk is. :-)

A kihűlt piskótát kivehetjük a formából. Fogunk egy éles kést, és 3 részre vágjuk, a középső lapunk vastagabb legyen, mint az alja és a teteje. Magunk elé vesszük a legalsó lapot, a meggyes tölteléket zsákba tesszük, és egy csíkot rajzolunk a töltelékkel a szélére, kb. 1,5 cm szélesen. Ezután a sima tejszínt is zsákba töltjük, és a meggyes krém mellé szintén rajzolunk egy kört. Következő lépésben a kakaós tejszínt töltsük be, és azzal is rajzoljunk egy kört, de az vékonyabb legyen, mint az előző kettő. Aztán elölről kezdjük, a meggyes töltelékkel rajzolunk belülre még egy kört, majd a sima tejszínnel, középre pedig egy pöttyöt nyomunk a kakaós habból. Rátesszük a második piskótalapot, majd ugyanezt az elvet és sorrendet követve megcsináljuk ezt az emeletet is, majd ráhelyezzük a tetejét a piskótának.

A meggyes krémmel bevonjuk a tortát, majd a maradék tejszínhabbal is bevonhatjuk, így nem csak belül, hanem kívül is réteges lesz a torta. A fehér habot már óvatosan tegyük rá, de mindenhol fehér legyen a torta. Ezután tegyük hideg helyre a tortát fél órára.

A díszítéshez a csokidarát tálba öntjük. A tortát lapáttal kisség megemeljük, alácsúsztatjuk a kezünket, a tenyér a torta aljának a közepén legyen, így a torta súlyát el tudjuk oszlatni a kézben. Az edény fölé tartjuk a tortát, és a másik, szabadon lévő kézzel a torta oldalára próbáljuk simítani a darát. A forgatáshoz a másik kézzel is érdemes segíteni…

1 evőkanál zselatint és kb. 1 dl vizet elkeverünk, felforraljuk, majd picit hagyjuk hűlni. A 20 db meggyet átforgatjuk benne, és fóliára tesszük, hogy megkössön a zselé.

2 dl tejszínt felverünk, zsákba tesszük, és az egész torta tetejét feldíszítjük vele. 20 pöttyöt teszünk elsőnek körben, erre kerülnek majd a meggyek.

Megjegyzés
A receptet Feketéné dia Küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

3.3 / 5

3 értékelés

Ajánljuk még

Cukkinis-gombás fasírt
Recept
Egyszerű

Cukkinis-gombás fasírt

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Házi franciakrémes
Recept
Rafinált

Házi franciakrémes

120 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Túró Rudi-gombóc (csokis túrógombóc)
Recept
Egyszerű

Túró Rudi-gombóc (csokis túrógombóc)

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Tárkonyos leves csülökkel
Recept
Egyszerű

Tárkonyos leves csülökkel

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajtos rúd (sörkorcsolya)
Recept
Egyszerű

Sajtos rúd (sörkorcsolya)

35 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkeragu zöldbabbal
Recept
Egyszerű

Csirkeragu zöldbabbal

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Csőben sült milánói makaróni
Recept
Egyszerű

Csőben sült milánói makaróni

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Kürtőskalács sütőben sütve
Recept
Bonyolult

Kürtőskalács sütőben sütve

75 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Marhagulyás kuktában
Recept
Egyszerű

Marhagulyás kuktában

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Cukkinis-gombás fasírt recept
Recept
Egyszerű

Cukkinis-gombás fasírt

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Házi franciakrémes recept
Recept
Rafinált

Házi franciakrémes

120 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Túró Rudi-gombóc (csokis túrógombóc) recept
Recept
Egyszerű

Túró Rudi-gombóc (csokis túrógombóc)

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Tárkonyos leves csülökkel recept
Recept
Egyszerű

Tárkonyos leves csülökkel

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajtos rúd (sörkorcsolya) recept
Recept
Egyszerű

Sajtos rúd (sörkorcsolya)

35 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkeragu zöldbabbal recept
Recept
Egyszerű

Csirkeragu zöldbabbal

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Csőben sült milánói makaróni  recept
Recept
Egyszerű

Csőben sült milánói makaróni

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Kürtőskalács sütőben sütve recept
Recept
Bonyolult

Kürtőskalács sütőben sütve

75 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Marhagulyás kuktában recept
Recept
Egyszerű

Marhagulyás kuktában

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Omlós reszelt túrós  recept
Recept
Egyszerű

Omlós reszelt túrós

60 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Horváthné Klinszky klára szerző profilképe

Horváthné Klinszky klára

Egyszerű bakonyi sertéstokány recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű bakonyi sertéstokány

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Tiramisu (autentikus recept) recept
Recept
Egyszerű

Tiramisu (autentikus recept)

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.