Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Minestrone recept
Minestrone
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Fekete-erdő torta VII. recept
recept
Rafinált

Fekete-erdő torta VII.

90 perc
0 adag
Költséges
3.3
2009. 11. 24.

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjébe teszünk 8 dkg cukrot, a sárgájába pedig 10 dkg cukrot. Elsőnek a fehérjét verjük fel kemény habbá, majd a habból egy keveset átteszünk a sárgájába, majd azt is kikeverjük. A cukros tojássárgát a fehérjehabhoz öntjük, majd beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, óvatosan összeforgatjuk. Beleöntjük a tortaformába, eligazítjuk, és a közepére mélyedést csinálunk (magyarul a szélén magasabban legyen a massza)

Előmelegített (150 fok) sütőbe tesszük, és kb. 40 percig sütjük, tűpróbáig. Amikor megsült, belisztezzük a piskótánk tetejét, az asztalt vagy nyújtódeszkát is belisztezzük, és ráfordítjuk a formánkat. Kicsit megnyomkodjuk, hogy ami esetleg még keletkezett dudor, azt is kikorrigáljuk. A tésztát a formában hagyjuk kihűlni. (Általában én az oldalára szoktam fordítani a formát, így hamarabb kihűl, és nem vizesedik be sehol a piskótám.)

A meggybefőttünket leszűrjük, a meggyből kiválogatunk 20 szép szemet, ezt félretesszük. Ezután elkészítjük a krémet: 1 tojást és 2 evőkanál lisztet csomómentesre keverjük benne. A meggylevét fogjuk felhasználni, de nem mindet, csak egy keveset. Lassan adagoljuk a folyadékot a tojásos liszthez, csomómentesre keverjük, majd egy kicsit több folyadékot öntünk bele, hogy állagra folyékony legyen, de azért ne túlságosan, kb. 1,5-2 dl meggylé kell ehhez. Vízgőz fölött állandó keverés mellett, főzzük sűrűre. Majd ha ez kész, akkor tegyük félre, és néha kevergessük meg, nehogy becsomósodjon, hagyjuk kihűlni.

4 dl tejszínt verjük félkemény habbá, majd a kihűlt krémünket tegyük hozzá, és így együtt verjük nagyon keményre. A lecsöpögtetett meggyet (nem a kiválogatott 20 szemet) apró darabokra vágjuk, és keverjük a krémhez.

Verjük fel a másik 4 dl tejszínt is kemény habbá. Vegyünk ki belőle kb. 3 evőkanál habot, keverjük el 2 dkg kakaóporral.

Így elkészült a három ízű töltelékünk is. :-)

A kihűlt piskótát kivehetjük a formából. Fogunk egy éles kést, és 3 részre vágjuk, a középső lapunk vastagabb legyen, mint az alja és a teteje. Magunk elé vesszük a legalsó lapot, a meggyes tölteléket zsákba tesszük, és egy csíkot rajzolunk a töltelékkel a szélére, kb. 1,5 cm szélesen. Ezután a sima tejszínt is zsákba töltjük, és a meggyes krém mellé szintén rajzolunk egy kört. Következő lépésben a kakaós tejszínt töltsük be, és azzal is rajzoljunk egy kört, de az vékonyabb legyen, mint az előző kettő. Aztán elölről kezdjük, a meggyes töltelékkel rajzolunk belülre még egy kört, majd a sima tejszínnel, középre pedig egy pöttyöt nyomunk a kakaós habból. Rátesszük a második piskótalapot, majd ugyanezt az elvet és sorrendet követve megcsináljuk ezt az emeletet is, majd ráhelyezzük a tetejét a piskótának.

A meggyes krémmel bevonjuk a tortát, majd a maradék tejszínhabbal is bevonhatjuk, így nem csak belül, hanem kívül is réteges lesz a torta. A fehér habot már óvatosan tegyük rá, de mindenhol fehér legyen a torta. Ezután tegyük hideg helyre a tortát fél órára.

A díszítéshez a csokidarát tálba öntjük. A tortát lapáttal kisség megemeljük, alácsúsztatjuk a kezünket, a tenyér a torta aljának a közepén legyen, így a torta súlyát el tudjuk oszlatni a kézben. Az edény fölé tartjuk a tortát, és a másik, szabadon lévő kézzel a torta oldalára próbáljuk simítani a darát. A forgatáshoz a másik kézzel is érdemes segíteni…

1 evőkanál zselatint és kb. 1 dl vizet elkeverünk, felforraljuk, majd picit hagyjuk hűlni. A 20 db meggyet átforgatjuk benne, és fóliára tesszük, hogy megkössön a zselé.

2 dl tejszínt felverünk, zsákba tesszük, és az egész torta tetejét feldíszítjük vele. 20 pöttyöt teszünk elsőnek körben, erre kerülnek majd a meggyek.

Megjegyzés
A receptet Feketéné dia Küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

3.3 / 5

3 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Hasonló receptek

Pisztáciás tiramisu recept
Recept
Rafinált

Pisztáciás tiramisu

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Eszterházy-torta recept
Recept
Mester

Eszterházy-torta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Tarte tatin, a fordított almatorta recept
Recept
Mester

Tarte tatin, a fordított almatorta

100 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Klasszikus linzer recept
Recept
Rafinált

Klasszikus linzer recept

55 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.