Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mákos guba  recept
Mákos guba
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Fekete-erdő torta VII. recept
recept
Rafinált

Fekete-erdő torta VII.

90 perc
0 adag
Költséges
3.3
2009. 11. 24.

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjébe teszünk 8 dkg cukrot, a sárgájába pedig 10 dkg cukrot. Elsőnek a fehérjét verjük fel kemény habbá, majd a habból egy keveset átteszünk a sárgájába, majd azt is kikeverjük. A cukros tojássárgát a fehérjehabhoz öntjük, majd beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, óvatosan összeforgatjuk. Beleöntjük a tortaformába, eligazítjuk, és a közepére mélyedést csinálunk (magyarul a szélén magasabban legyen a massza)

Előmelegített (150 fok) sütőbe tesszük, és kb. 40 percig sütjük, tűpróbáig. Amikor megsült, belisztezzük a piskótánk tetejét, az asztalt vagy nyújtódeszkát is belisztezzük, és ráfordítjuk a formánkat. Kicsit megnyomkodjuk, hogy ami esetleg még keletkezett dudor, azt is kikorrigáljuk. A tésztát a formában hagyjuk kihűlni. (Általában én az oldalára szoktam fordítani a formát, így hamarabb kihűl, és nem vizesedik be sehol a piskótám.)

A meggybefőttünket leszűrjük, a meggyből kiválogatunk 20 szép szemet, ezt félretesszük. Ezután elkészítjük a krémet: 1 tojást és 2 evőkanál lisztet csomómentesre keverjük benne. A meggylevét fogjuk felhasználni, de nem mindet, csak egy keveset. Lassan adagoljuk a folyadékot a tojásos liszthez, csomómentesre keverjük, majd egy kicsit több folyadékot öntünk bele, hogy állagra folyékony legyen, de azért ne túlságosan, kb. 1,5-2 dl meggylé kell ehhez. Vízgőz fölött állandó keverés mellett, főzzük sűrűre. Majd ha ez kész, akkor tegyük félre, és néha kevergessük meg, nehogy becsomósodjon, hagyjuk kihűlni.

4 dl tejszínt verjük félkemény habbá, majd a kihűlt krémünket tegyük hozzá, és így együtt verjük nagyon keményre. A lecsöpögtetett meggyet (nem a kiválogatott 20 szemet) apró darabokra vágjuk, és keverjük a krémhez.

Verjük fel a másik 4 dl tejszínt is kemény habbá. Vegyünk ki belőle kb. 3 evőkanál habot, keverjük el 2 dkg kakaóporral.

Így elkészült a három ízű töltelékünk is. :-)

A kihűlt piskótát kivehetjük a formából. Fogunk egy éles kést, és 3 részre vágjuk, a középső lapunk vastagabb legyen, mint az alja és a teteje. Magunk elé vesszük a legalsó lapot, a meggyes tölteléket zsákba tesszük, és egy csíkot rajzolunk a töltelékkel a szélére, kb. 1,5 cm szélesen. Ezután a sima tejszínt is zsákba töltjük, és a meggyes krém mellé szintén rajzolunk egy kört. Következő lépésben a kakaós tejszínt töltsük be, és azzal is rajzoljunk egy kört, de az vékonyabb legyen, mint az előző kettő. Aztán elölről kezdjük, a meggyes töltelékkel rajzolunk belülre még egy kört, majd a sima tejszínnel, középre pedig egy pöttyöt nyomunk a kakaós habból. Rátesszük a második piskótalapot, majd ugyanezt az elvet és sorrendet követve megcsináljuk ezt az emeletet is, majd ráhelyezzük a tetejét a piskótának.

A meggyes krémmel bevonjuk a tortát, majd a maradék tejszínhabbal is bevonhatjuk, így nem csak belül, hanem kívül is réteges lesz a torta. A fehér habot már óvatosan tegyük rá, de mindenhol fehér legyen a torta. Ezután tegyük hideg helyre a tortát fél órára.

A díszítéshez a csokidarát tálba öntjük. A tortát lapáttal kisség megemeljük, alácsúsztatjuk a kezünket, a tenyér a torta aljának a közepén legyen, így a torta súlyát el tudjuk oszlatni a kézben. Az edény fölé tartjuk a tortát, és a másik, szabadon lévő kézzel a torta oldalára próbáljuk simítani a darát. A forgatáshoz a másik kézzel is érdemes segíteni…

1 evőkanál zselatint és kb. 1 dl vizet elkeverünk, felforraljuk, majd picit hagyjuk hűlni. A 20 db meggyet átforgatjuk benne, és fóliára tesszük, hogy megkössön a zselé.

2 dl tejszínt felverünk, zsákba tesszük, és az egész torta tetejét feldíszítjük vele. 20 pöttyöt teszünk elsőnek körben, erre kerülnek majd a meggyek.

Megjegyzés
A receptet Feketéné dia Küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

3.3 / 5

3 értékelés

Ajánljuk még

Hortobágyi húsos palacsinta
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Friss receptek

Hortobágyi húsos palacsinta recept
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes) recept
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti recept
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.