Elkészítés: Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és kilisztezünk. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
A lisztet a sütőporral összeszitáljuk. A vajat egy nagyobb tálba daraboljuk, majd a cukorral és az egyik vaníliás cukorral jól kikeverjük.
Az almákat meghámozzuk, magját eltávolítjuk, félbevágjuk. A tetejét nagyon sűrűn beirdaljuk, vigyázva, ne vágjuk át! Meglocsoljuk citromlével vagy citromos vízbe áztatjuk.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját egyenként a vajhoz adjuk. A lisztet és a mazsolát is hozzákeverjük.
A tojásfehérjét pici sóval, kemény habbá verjük és óvatosan a masszához keverjük.
A tésztát formába öntjük és az almákat koszorúszerűen a tetejére rakjuk. Középre is kerülhet alma!
A tetejét megszórjuk fahéjjal, vaníliás cukorral, barna cukorral.
Sütőbe tesszük és szép lassan kb. 1 óra hosszat sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd kb. 10 percet a sütőben hagyjuk.
A tortaformában hagyjuk kihűlni.
Tálaláskor a tetejét porcukorral megszórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.