Elkészítés: Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és kilisztezünk. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
A lisztet a sütőporral összeszitáljuk. A vajat egy nagyobb tálba daraboljuk, majd a cukorral és az egyik vaníliás cukorral jól kikeverjük.
Az almákat meghámozzuk, magját eltávolítjuk, félbevágjuk. A tetejét nagyon sűrűn beirdaljuk, vigyázva, ne vágjuk át! Meglocsoljuk citromlével vagy citromos vízbe áztatjuk.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját egyenként a vajhoz adjuk. A lisztet és a mazsolát is hozzákeverjük.
A tojásfehérjét pici sóval, kemény habbá verjük és óvatosan a masszához keverjük.
A tésztát formába öntjük és az almákat koszorúszerűen a tetejére rakjuk. Középre is kerülhet alma!
A tetejét megszórjuk fahéjjal, vaníliás cukorral, barna cukorral.
Sütőbe tesszük és szép lassan kb. 1 óra hosszat sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd kb. 10 percet a sütőben hagyjuk.
A tortaformában hagyjuk kihűlni.
Tálaláskor a tetejét porcukorral megszórjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.