Előkészítés: A száraztésztát kettétörjük, és az olajban megsütjük (ez lesz a nyárs). A friss gyümölcsöket megtisztítjuk, egyforma darabokra vágjuk. A konzervgyümölcsöket lecsepegtetjük, és szintén feldaraboljuk. A citromot kifacsarjuk, és a levét leszűrjük.
Elkészítés: A kivit, a barackot, a banánt és az ananászt váltakozva felszúrjuk az olajban sütött tésztára, a citromlével és a likőrrel meglocsoljuk, egy órára hűtőszekrénybe tesszük. A szeletelt mandulát egy serpenyőben szalmasárgára pirítjuk, kiborítjuk. A mézet a serpenyőben karamellizáljuk, hozzáadjuk a vajat, majd a gyümölcsnyársakat. Amikor a gyümölcsök átmelegedtek és „felvették” a mézet, ráöntjük a brandyt, majd belobbantjuk, és addig tartjuk a tűzön, amíg a láng elalszik.
Fontos! Ez a művelet balesetveszélyes - ezért a kezdőknek célszerű kevesebb alkohollal kezdeni. Amennyiben túl korán tesszük a brandyt a gyümölcsre, az felszívódik, és ekkor már nem lobbantható lángra.
Tányérra rendezzük, a mandulával, a tejszínhabbal, a gyümölcsökkel, a fűszerekkel, a vaníliafagylalttal és az ostyarúddal díszítjük, körül öntjük a karamellizált mézzel, fodormentával díszítve azonnal tálaljuk!
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 317 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.