Előkészítés: A száraztésztát kettétörjük, és az olajban megsütjük (ez lesz a nyárs). A friss gyümölcsöket megtisztítjuk, egyforma darabokra vágjuk. A konzervgyümölcsöket lecsepegtetjük, és szintén feldaraboljuk. A citromot kifacsarjuk, és a levét leszűrjük.
Elkészítés: A kivit, a barackot, a banánt és az ananászt váltakozva felszúrjuk az olajban sütött tésztára, a citromlével és a likőrrel meglocsoljuk, egy órára hűtőszekrénybe tesszük. A szeletelt mandulát egy serpenyőben szalmasárgára pirítjuk, kiborítjuk. A mézet a serpenyőben karamellizáljuk, hozzáadjuk a vajat, majd a gyümölcsnyársakat. Amikor a gyümölcsök átmelegedtek és „felvették” a mézet, ráöntjük a brandyt, majd belobbantjuk, és addig tartjuk a tűzön, amíg a láng elalszik.
Fontos! Ez a művelet balesetveszélyes - ezért a kezdőknek célszerű kevesebb alkohollal kezdeni. Amennyiben túl korán tesszük a brandyt a gyümölcsre, az felszívódik, és ekkor már nem lobbantható lángra.
Tányérra rendezzük, a mandulával, a tejszínhabbal, a gyümölcsökkel, a fűszerekkel, a vaníliafagylalttal és az ostyarúddal díszítjük, körül öntjük a karamellizált mézzel, fodormentával díszítve azonnal tálaljuk!
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 317 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.