Epres blondie
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Hagymakrémleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Körömpörkölt csülökkel
Vadas marha
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus kuglóf
Csupacsokis brownie
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Dubarry-csirkemell
Édes polenta vagy puliszka
Mézes-mustáros csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel
Túrós pite
Klasszikus stíriai metélt
Parasztlángos (kenyérlángos)
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Oroszkrémtorta
Toros káposzta
Flódni IV. recept
recept
Mester

Flódni IV.

90 perc
0 adag
Átlagos
4.8
2008. 03. 17.

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet morzsold el a vajjal, majd a cukorral,majd a tojássárgájákkal és fehérborral gyúrd össze. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe pihenni, míg a töltelék elkészül.

Az almákat hámozd meg, reszeld le káposztareszelőn, majd locsold meg citromlével, szórd meg fahéjjal, szegfűszeggel, és édesítsd mézzel.

A máktöltelékhez a mákot forrázd le borral, tedd bele cukrot, a mazsolát. A diós tölteléket hasonló módon készítsd el.

Egy kisebb, magas falú tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tésztát oszd négy egyenlő részre, és nyújtsd ki tepsi nagyságúra. Fektesd bele az első lapot, majd tedd rá a diós tölteléket, aztán fektesd rá a következő lapot, erre a mákos töltelék kerül; a harmadik lapra halmozd az almát, és az utolsó lappal takard le. Szúrkáld meg villával a tetejét, és tedd előmelegített sütőbe. 170 fokon 55-60 perc alatt süsd aranybarnára.
Hidegen szeld fel.

Nagyon szép, ahogy a rétegek mind színben, mind ízben elkülönülnek. Megéri a precíz, hosszas munkát!

Megjegyzés
A receptet és a fotót Tóth Bernadett küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

4.8 / 5

4 értékelés

Ajánljuk még

Bulgogi marha
Recept
Egyszerű

Bulgogi marha

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

|

40 perce

Tócsnipalacsinta
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

Tegnap, 10:00

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Hasonló receptek

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.12.24.

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.12.23.

Karácsonyi banánkenyér recept
Recept
Egyszerű

Karácsonyi banánkenyér

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2024.12.10.

Friss receptek

Bulgogi marha recept
Recept
Egyszerű

Bulgogi marha

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

|

40 perce

Tócsnipalacsinta recept
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

Tegnap, 10:00

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.