Elkészítés: A gombamártáshoz a hagymát apróra vágjuk, majd vajon üvegesre pároljuk. Felöntjük a borral, zsírjára visszasütjük, és rátesszük a gombát. Ha ez is megpárolódott, felöntjük a tejszínnel, és addig forraljuk kis lángon, míg be nem sűrűsödik.
A tésztához a tojást megsózzuk, összegyúrjuk annyi liszttel, amennyit felvesz, majd színezzük a paradicsompürével. Kis pihentetés után vékonyra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztalapokat forró, sós vízben kifőzzük.
Elkészítjük a bormártást: a puha vajat elkeverjük a tojássárgájával, teszünk bele egy kis sót, és felöntjük a borral. Lassú tűzön kevergetve felfőzzük, majd tálalás előtt kicsit lehűtjük.
Közben a megtisztított, besózott fogasfilét forró vajon néhány perc alatt serpenyőben megsütjük, tányérra tesszük. Meglocsoljuk a bormártással, majd mellé reétegezzük a tésztakorongokat a gombamártással. Nagyon finom, mutatós ünnepi étel!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.