A pulykacombot vékony, rövid pengéjű késsel beszurkálom, hosszában félbe vágott fokhagymákkal megtöltögetem.
A megmaradt fokhagymagerezdek egy részét fokhagymanyomóval rápaszírozom a hús mindkét oldalára, a megmaradt egész gerezdeket a hús mellé szórom.
Kb. 5 cl vizet öntök a hús alá, majd alufólia alatt sütöm porcelán sütőtálban úgy, hogy a bőrös része alul maradjon. Félidőben a húst megfordítom, hogy a bőr kerüljön felülre.
Az alufóliát visszatéve tovább sütöm addig, míg a villa (vagy hústű) könnyen bele nem szalad. Ekkor leveszem a fóliát, és kis ideig hagyom, hogy szép aranybarna színt kapjon a bőre.
Megjegyzés
Karácsonykor is kedvelt a sült pulykacomb. Így készülhet a legegyszerűbb módon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.