Elkészítés: A pulykamellet éles késsel kettévágjuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Mindkét darabot húsklopfolóval kb. 1 cm vastagságú téglalap alakúra verjük. Enyhén megsózzuk (a bacon is sós), befedjük baconcsíkokkal, egyenletesen elosztva elhelyezzük rajta a fokhagymagerezdeket, majd borsozzuk, és meghintjük rozmaringgal. Ezután a bejglihez hasonlóan feltekerjük, hústűvel megtűzzük, majd a maradék baconszeletekkel körbetekerjük, cérnával szorosan a húshoz kötözzük. A második rúdnál ugyanígy járunk el. Mély, tűzálló tálba rakjuk a rudakat, egyenletesen elhelyezzük rajta a vékony karikákra vágott vöröshagymát, aláöntjük a bort. A tepsit lefedjük alufóliával, és közepes tűznél félig megsütjük (pároljuk), ez kb. 1 bő óra, majd eltávolítjuk az alufóliát és a hagymát, majd a saját zsírjával locsolgatva tovább sütjük, amíg a tetején lévő szalonna szépen megpirul. Ezután megfordítjuk, hogy a másik fele is megpiruljon. Alufólia nélküli is kb. 1 bő órát sütjük. (Én jól átsütve szeretem.) A sütőből kivéve eltávolítjuk a cérnát és hústűket, majd 1,5-2 cm vastag szeletekre vágjuk, és tálra helyezzük. Vajas burgonyapüré illik hozzá és savanyúság. Hidegen is nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.