Elkészítés: A folyékony hozzávalókat összekeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és a száraz hozzávalókhoz öntjük.
Alaposan (legalább 20 percig) dagasztjuk, majd konyharuhával lefedve 40 percig kelesztjük.
Ezután a tésztát 4 részre osztjuk, majd azokat részenként 6 részre. 6-os fonással befonjuk, így kapjuk meg a kalácsokat.
Sütőpapírral kibélelt tepsikbe rakjuk a már befont kalácsokat, és letakarva még ott is hagyjuk fél órát kelni, majd egész tojással lekenve 180 fokon fél óra alatt megsütjük úgy, hogy a sütő aljába egy kis lábasba vizet teszünk, így gőzben sütjük a kalácsokat.
Ha tojássárgájával szeretnénk lekenni, akkor 5 perccel azelőtt, hogy készre sülne kihúzzuk, lekenjük a kalácsokat és visszatoljuk.
Így kérges lesz, egész tojással lekenve pedig csak egy kis színt kap.
Miután kivesszük, vízzel megspricceljük, hogy jó puha maradjon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.