Elkészítés: A tésztához egy nagy tálban összekeverjük a lisztet és a porcukrot, a hideg vajat ráreszeljük. Utána addig morzsoljuk, míg az egész morzsássá nem válik, ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját meg a vizet. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és a tésztát fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe rakjuk.
Az almát meghámozzuk, vékonyra szeleteljük. Egy 24 cm-es teflon serpenyőben megolvasztjuk a vajat, elkeverjük a cukorral, és ha a cukor felolvadt, rádobjuk a szeletelt almát. Lefedve puhára pároljuk. Ezután fedő nélkül főzzük, míg a habzó cukorból aranybarna karamell nem lesz. Ekkor kihűtjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát 1-2 cm-rel nagyobbra nyújtjuk, mint amekkora a serpenyő. Átrakjuk a töltelékre, és a széleit betuszkoljuk az alma alá. A serpenyő nyelét TÖBB réteg alufóliába csomagoljuk, betoljuk a sütőbe.
A torta 25 perc alatt megsül. Mikor kivettük, várunk néhány percet, és egy határozott mozdulattal kifordítjuk tálcára.
Tejszínhabbal, vaníliafagyival is tálalhatjuk, de önmagában is finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.