Elkészítés: A tésztához felmelegítjük a vörösbort a reszelt citromhéjjal, a forraltbor fűszerkeverékkel és 2 evőkanál kristálycukorral. A lisztet összekeverjük egy tálban a sütőporral. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét félig felverjük pici sóval, majd apránként hozzákanalazzuk a porcukrot (közben nem hagyjuk abba a hab verését!), és kemény habbá verjük. A vajat habosra keverjük a tojássárgájával és a megmaradt kristálycukorral, hozzáöntjük a fűszeres bort, hozzákanalazzuk a lisztet, végül apránként hozzákeverjük a kemény habot is, hogy ne törjön.
Az egész masszát kikent, liszttel beszórt, 22 cm átmérőjű kuglófformába öntjük, és előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
A csokoládémázhoz a csokoládét gőzfürdőben felmelegítjük, hozzáadjuk az étolajat, és amikor langyosra hűlt, leöntjük vele a kuglófot. Amikor a máz megdermedt, szeleteljük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.