Elkészítés: A tésztához felmelegítjük a vörösbort a reszelt citromhéjjal, a forraltbor fűszerkeverékkel és 2 evőkanál kristálycukorral. A lisztet összekeverjük egy tálban a sütőporral. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét félig felverjük pici sóval, majd apránként hozzákanalazzuk a porcukrot (közben nem hagyjuk abba a hab verését!), és kemény habbá verjük. A vajat habosra keverjük a tojássárgájával és a megmaradt kristálycukorral, hozzáöntjük a fűszeres bort, hozzákanalazzuk a lisztet, végül apránként hozzákeverjük a kemény habot is, hogy ne törjön.
Az egész masszát kikent, liszttel beszórt, 22 cm átmérőjű kuglófformába öntjük, és előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
A csokoládémázhoz a csokoládét gőzfürdőben felmelegítjük, hozzáadjuk az étolajat, és amikor langyosra hűlt, leöntjük vele a kuglófot. Amikor a máz megdermedt, szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.