Elkészítés: A zöldbabot feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen csak ellepi. Beledobjuk a leveskockát, a babért, belereszeljük a fokhagymát, kevés borsot adunk hozzá, és kb. 15 percig csendesen roppanósra főzzük. (Ráérünk a végén sózni, mert a leveskocka sós.)
A tejfölt kikeverjük a liszttel, a forró levesből hozzámerünk, és azzal is kikeverjük, mielőtt a leveshez adjuk, így elkerüljük, hogy összecsomósodjon a liszt. A habarást folytonos keveréssel beleadjuk levesünkbe, majd ízesítjük tárkonnyal, utána sózzuk, ízesítjük pici cukorral, és pár perc alatt készre főzzük. A főzés végén adjuk bele a kockázott paradicsomot, aprított kaprot és hűtjük.
Amíg hűl a levesünk, kevés citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük.
Fogyasztás előtt 1-2 órát pihentessük, így az ízek jobban átjárják a zöldbabot, tálalhatjuk konyhamelegen vagy hidegen, nagyon finom hűsítő leves ebben a nagy melegben!
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.