Elkészítés: A fügét megmossuk, leszárítjuk, és nagyságától függően 4 vagy 8 gerezdre bevágjuk. Meglocsoljuk citromlével, pár percig állni hagyjuk, hogy a citromlevet kissé magába szívja.
A vaníliarudat felhasítjuk, magját kiszedjük. Lábasba kevés vizet öntünk, beletesszük a fügét, a cukrot, vaníliarudat a magjával együtt, és lassú tűzön 10-15 percig főzzük. A lábast időnként óvatosan rázogatjuk, vigyázzunk, hogy a gyümölcs szét ne essen.
Kihűlés után vízzel kiöblített tálkában tálaljuk a fügét a sziruppal együtt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.