Elkészítés: Az őzgerincformát kikenem margarinnal, s az egész formát beszórom zsemlemorzsával, hogy a sütemény ne ragadjon le, illetve finom ropogós legyen.
A puha margarint habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral, rászórom a lisztet, a sütőélesztőt, csipetnyi sót, belereszelem a narancs héját, a gyömbért rászórom. A tojásokat felverem (nem kell különválasztani a sárgáját a fehérjétől), majd a többi hozzávalóhoz adom. Jól összekeverem, végül beledobom a fügéket (aki szeretné, vágja fel kisebb darabokra, de egészben is jó, a szeletelésnél nem okoz problémát, és mindenhova jut így is). Összekeverem, majd a kikent, morzsázott formába borítom.
180 fokon 50 percig sütöm, majd tűpróbával ellenőrzöm, hogy jó-e (kb. 1 óra 15 perc alatt készül el, de ez sütő függő). Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a formából. Ízlés szerint lehet a tetejére csokit olvasztani.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.