Elkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítem, a céklagumókat alapos sikálást követően alufóliába csomagolom és 40-45 perc alatt megsütöm. Ezt akár előző nap is meg lehet tenni, a sült, már szobahőmérsékletű céklagumókat hűtőszekrényben érdemes tárolni.
Az érmékhez a csicseriborsót alaposan lecsepegtetetem és folyó víz alatt megmosom, megszárítom. Egy nagy keverőtálba vagy turmixgép poharába töltöm. Hozzáadom a 2 egész tojást, a citromlevet, a fokhagymanyomón átpasszírozott fokhagymagerezdeket, a finomra aprított hagymát és a petrezselymet, fűszerem, finomra turmixolom.
Egy gáztepsit sütőpapírral borítok, 1 evőkanál olajjal megkenem. A kész masszából diónyi mennyiségeket kissé ovális érmékké formálok, amelyeket szépen egymás mellé sorakoztatok az előkészített tepsiben. Egy villa hátoldalával kissé ellapítom mindegyiket, miközben ferde csíkokat mintázok a felszínükre. A maradék olívaolajjal meglocsolom. A sütő hőmérsékletét 180 fokra mérséklem, 20-25 perc alatt enyhén pirosra sütöm.
Amíg az érmék sülnek, elkészítem a köretet és a dresszinget. Az utóbbihoz a hagymát 2 mm-esre kockázom. A joghurtot tálba kanalazom, hozzáadom a hagymakockákat, az aprított petrezselyemzöldet, zsályaleveleket, sózom, borsozom, belekanalazom a római köményt és alaposan elkeverem. Tálalásig lefedve hűtőszekrényben érlelem.
A céklákat meghámozom, majd uborkagyalun hajszálvékonyra szeletelem. A körték magházát eltávolítom, éles késsel vékonyan felszeletelem.
Tálalásnál a céklaszeletekből kis tölcséreket formálok, szépen elrendezem mellette a körteszeleteket, hozzáadom a frissen sült csicseriérméket, a dresszinggel meglocsolom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.