Elkészítés: A felaprított csirkemellet összekeverjük a fűszerekkel, az apróra vágott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával, majd az egészet felöntjük annyi olajjal, hogy félig ellepje a húst.
Fél órát pihentetjük, majd serpenyőben, fedő alatt pároljuk, készre sütjük.
Míg a hús sül, elkészítjük az öntetet: 2 dl tejfölt összekeverünk annyi tejjel, hogy krémes legyen, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és ízesítjük sóval, borssal.
Kevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a liszthez adjuk a cukorral és a sóval együtt. Ezután annyi vízzel gyúrjuk ki, hogy lágy kenyértésztát kapjunk.
Letakarva 1 órát kelesztjük. A tésztából lisztes kézzel golyókat formálunk, pihentetjük kb. 15 percet.
A sütőt 200 Celsius-fokra előmelegítjük. A golyókat fél cm vastagra nyújtjuk, lisztezett tepsire rakjuk úgy, hogy az a fele kerüljön fölülre, ami eddig alul volt.
2-3 percre sütőbe tesszük, és amikor felpúposodik, megfordítjuk, zsemleszínűre sütjük.
Tálba szedjük, konyharuhával letakarjuk. Tálaláskor tetejét levágjuk, a tészta szétválik, így az üregét megtölthetjük a hússal, a zöldségekkel és az öntettel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.