Elkészítés: A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal. A langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a lisztbe öntjük a tojással és a sóval együtt. Közepes kemény tésztát gyúrunk belőle. Ha kell, lisztet lehet még hozzáadni, hogy ne ragadjon. 30 percig pihentetjükm addig elkészítjük a tölteléket.
A hagymát lereszeljuk, megfuttatjuk az olajon, rátesszük a húst, és jól megpirítjuk. Ételízesítővel, borssal, majonézzel, sóval, mstárral ízesítjük, meghintjük a liszttel, és felöntjük kis vízzel, majd zsírjára pirítjuk. Ráönteni a tojással elkevert tejfölt, egyet forralunk rajta, és már kész is a töltelék.
A tésztát két részre osztjuk, lisztezett deszkán kerekre kinyújtjuk, kb. 3-4 mm vastagságúra. 8 részre vágjuk, és a vastag felére tölteléket kanalazunk, majd feltekerjük kifli alakúra. Tepsibe rakjuk /ne túl szorosan!/, tojással megkenjük a tetejét, és 20 percig pihentetjük. Megint megkenjük tojással, és előmelegített, forró sütőben 160 fokon 10-15 perc alatt pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.