Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük 1 éjszakára.
A töltelékhez az almákat megmossuk, meghámozzuk, és kis kockákra vagdaljuk, egy kisebb edénybe tesszük, és ráöntjük a citromlevet, a barna cukrot, és kevergetve, hogy le ne süljön, adjuk hozzá a fűszert, a citromhéjat és a bort. Ezután 5-6 perc múlva a dzsemfixet is, és besűrítjük, hagyjuk kihűlni.
A tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, és levélsablont készítünk kemény papírból. Ráhelyezzük a tésztára, és késsel körbevágjuk. Kissé macerás, de nagyon dekoratív.
Megsütjük sütőpapírral bélelt sütőlemezen, 200 fokon, 10 perc alatt. Túl ne süssük! Töltelékkel megtöljük kettesével vagy hármasával a leveleket. A tetejére levél erezetet rajzotam gőzön megolvasztott csokival. Porcukorral meghintettem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.