Elkészítés: Sóval és cukorral áztató levet főzünk, majd kihűtjük szobahőmérsékletűre. A csirkét csirkeollóval a püspökfalatjától a gerince mentén felvágjuk mindkét oldalon, majd a mellcsontot összeroppantva lapossá tesszük a csirkét.
Az áztató vízbe hagymát, kakukkfüvet, rozmaringot (mindkettőt ággal együtt), fokhagymát és egész borsot teszünk. Ebbe bele a csirkét, majd annyi hideg vizet, hogy ellepje a csirkét. Letakarva hűtőbe tesszük legalább 4 órára, de jobb, egész éjjel pácolódik.
Áztatás után vegyük ki a csirkét, hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni, a belsejét sóval, borssal szórjuk meg.
A tepsibe tegyünk sütőpapírt majd az áztatólében lévő fűszerekből és a hagymákból készítsünk ágyat.
A vajat mustárral és összeaprított kakukkfűvel, rozmaringgal, sóval, borssal, zúzott fokhagymával törjük össze. A csirke bőrét lazítsuk fel, és dolgozzunk bele annyit, amennyit csak tudunk. A maradékkal kenjük be a csirkét.
200 fokos sütőben minden fél kiló után 20 percig sütjük, és még 30 percig. Tehát 1,5 kg=> 3x50 dkg=> 3x20 perc+30 perc ráadás = 90 perc. Sütés után 10 percre takarjuk le fóliával.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.