Elkészítés: A megtisztított karfiolt sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd rózsáira szedjük, és 2 dkg vajjal kikent tűzálló tálba terítjük. A húst a félig megfőtt rizzsel, a tojással, a hagymával, a sóval meg a borssal összedolgozzuk, és apró gombócokat formálva belőle a karfiolrózsák közé fektetjük. Minden gombócra 1-1 vékony paradicsomszeletet fektetünk.
A lisztet a karfiol hideg főzőlevéből 2 dl-rel simára keverjük, beledobjuk a maradék margarint (3 dkg), és kevergetve mártássá főzzük. Hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt sajtot is, csipetnyi reszelt szerecsendióval ízesítjük, majd az egészet a karfiolra és a húsgombócokra öntjük. A sütőben szép pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.