Elkészítés: A tésztához az élesztőt a tejjel és a 3 evőkanálnyi cukorral felfuttatjuk. Az átszitált lisztet összedolgozzuk az elmorzsolt margarinnal, a felvert tojásokkal, csipetnyi sóval és az élesztős tejjel.
A tésztát pihentetés nélkül 3 egyenlő részre osztjuk, cipókat formálunk belőle. Az egyes cipókat kb. 3 mm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk.
A töltelékhez a diót összekeverjük a porcukorral.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk. A hozzávalókat a következőképpen kell egymásra rétegezni: tészta, baracklekvár, rummal meglocsolt cukros dió, tészta, baracklekvár, cukros dió, tészta. A tésztarétegeket tűvel átszurkáljuk.
A sütőt 200 Celsius fokra melegítjük, és a süteményt megsütjük.
A mázhoz megolvasztjuk az apróra tördelt csokoládét és a porcukrot. Ha felolvadt, elkeverjük benne a margarint, majd a mázat egyenletesen elterítjük a sütemény tetején. Kihűlés után szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.