Elkészítés: 1. A pulykamellet szétteregetjük, tenyérnyi nagyságú lapos szeletekre vágjuk, megtűzdeljük füstölt szalonnával, kicsit sózzuk, borsozzuk.
2. A töltelékhez az áttört gesztenyét összekeverjük a tejben áztatott, kifacsart zsemlével, a tojásokkal, az apróra vágott baconnel, sózzuk, borsozzuk, a finomra vágott kakukkfűvel, őrölt szerecsendióval ízesítjük. Összegyúrjuk, és ha az állaga megkívánja, még egy kis tejjel lazítjuk. Ezt a tölteléket szétterítjük a pulykamelleken, aztán a húsokat szorosan felcsavarjuk, baconszeletekbe tekerjük, és spárgával megkötözzük. Ha szükséges, a végeket még hústűvel is rögzítjük.
3. A hústekercseket tepsibe fektetjük, mellédobjuk a félbevágott vöröshagymát, almát, fokhagymát. Aláöntjük a levest, alufóliával lefedjük, és 180 C-fokon a húst puhára sütjük (kb. 40 perc). A végén a fóliát levesszük, és 200 C-fokon még 10 percig pirítjuk, hogy szép piros legyen.
4. A körethez a megtisztított sárgarépát, brokkolit, burgonyákat felkockázzuk. Egy lábasban feltesszük főni a répát és a fele burgonyát, másikban pedig a brokkolit a maradék burgonyával. Ha a zöldségek megfőttek, hagyományos módon krumplipürét készítünk belőlük.
5. Az áfonyamártáshoz a vörös áfonyát felöntjük 1 dl vörösborral. Hozzáadunk 10 deka barnacukrot, csipetnyi sót, fél citrom és fél narancs lereszelt héját, mokkáskanálnyi gyömbért, és 20-25 percig nagy lángon főzzük, majd a tejszínnel felöntjük. Ha túl sűrű, a narancs kinyomott levével hígítjuk.
6. Tálaláskor a hústekercseket ferdén felszeleteljük, adunk hozzá a kétféle püréből, és melléöntjük az áfonyamártást.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.